"Το καλό φαγητό είναι το θεμέλιο της πραγματικής ευτυχίας"

Auguste Escoffier, Γάλλος sef, 1846-1935.

Οι δικές μας συντάγες

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ



Συστατικά

• 1 πακέτο Χυλοπίτες Ολικής Αλέσεως ΜΑΙΝΑΛΟΝ
•1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
• 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Primo Gusto Μεσογειακή γεύση
• 6 κουταλιές λάδι
• 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδo
• 1 ½ κουταλιά ζάχαρη
• Αλατοπίπερο
• 1 κρεμμυδάκι τριμμένο
• χοντροκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη τομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 10’. Προσθέτουμε το βασιλικό και βράζουμε για 2’ ακόμη. Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει, πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Χρόνος προετοιμασίας:  10’
Χρόνος μαγειρέματος:  20’
Μερίδες:  4΄


ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ



Συστατικά

•1 πακέτο 500 gr χυλοπίτες (λαζάνια) ψιλές ΜΑΙΝΑΛΟΝ
•1 κρεμμύδι τριμμένο
• ½ κουταλιά σούπας βούτυρο
• 150 gr. μπέικον ψιλοκομμένο ή προσούτο σε κομμάτια
• ½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί αρετσίνωτο
• 2 κρόκους αυγών
• 4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
• 200 gr. κρέμα γάλακτος
• φρέσκο πιπέρι
•μαϊντανός

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μέτρια κατσαρόλα το κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον και έπειτα το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το τυρί. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον και ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμη. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως. Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Μερίδες: 6


ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ



Συστατικά

• 2 φλυτζάνια Τραχανά Γλυκό ΜΑΙΝΑΛΟΝ
• 6 φλυτζάνια νερό
• 1 κουταλάκι βούτυρο
• 1 κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ
• 6 φύλλα χοντρά για πίτα
• 6-7 αυγά
• ½ κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 φλυτζάνι φέτα ψιλοκομμένη
• Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τον τραχανά, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα ανακατεύουμε καλά, και τα αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα αυγά και τα βράζουμε μέχρι να πήξουν και τότε προσθέτουμε τη φέτα. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα 3 φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι. Περιχύνουμε το μείγμα του τραχανά και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά 1 αυγό, λίγο λάδι και λίγο νερό και περιχύνουμε το τελευταίο φύλλο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-45 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Χρόνος μαγειρέματος : 45’
Μερίδες: 8